Άγιε Πατέρα είσαι θεομπαίχτης. Στην κόλαση.

Στην ανώτερη και ανώτατη ιεραρχία της Ελληνικής Ορθόδωξης Εκκλησίας υπάρχουν δύο κατηγορίες ρασοφόρων που την απαρτίζουν.

Από τη μία πλευρά είναι οι σοβαροί και ενάρετοι κληρικοί, αυτοί που με την καθημερινή πράξη τους, τη δημόσια παρουσία τους και την εν γένει στάση τους, τιμούν το σχήμα τους, εκπέμποντας παρηγορητικό λόγο, μηνύματα ευρυχωρίας και αγάπης προς το συνάνθρωπο, ανεξαρτήτως φύλου, τάξης, εθνικότητας και θρησκεύματος. Κρατούν χαμηλούς τόνους, δεν προκαλούν και κυρίως σήμερα, στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που διάγουμε, προσφέρουν κοινωνικό έργο χωρίς να το διατυμπανίζουν, καλύπτοντας τα θηριώδη κενά που αφήνει το κουτσουρεμένο κράτος πρόνοιας. Κοντολογίς πιστεύουν στο Θεό και υπηρετούν συνειδητά την αποστολή τους.

Αν υπάρχει Παράδεισος δικαιούνται μια θέση.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν αυτοί που καμουφλάρονται πίσω από την ιεροσύνη για να κάνουν οτιδήποτε άλλο πέρα απ’ αυτό που τους επιβάλλει η σχέση τους με τη θρησκεία. Έχουν γνώμη επί παντός του επιστητού, είναι τηλεοπτικές περσόνες, νοσταλγούν τις εποχές που συναγελάζονταν με τους ολετήρες της Δημοκρατίας, θορυβούν ασυστόλως για θέματα άσχετα με το καθήκον τους, διάγουν ορισμένοι εξ αυτών βίο πολυτελή, ενθυλακώνουν περιουσίες ευσεβών ανθρώπων, υποδύονται τους τιμητές της ηθικής των πάντων, απειλούν με αφορισμούς και με βία όσους οι ίδιοι θεωρούν αιρετικούς ή προδότες, το παίζουν προστάτες της τιμής του έθνους, πλασάρονται ως αυθεντικοί ερμηνευτές της ιστορίας και ως θεματοφύλακες των ηθών, ασχέτως αν μερικοί απ’ αυτούς είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό σε σκάνδαλα (οικονομικά και σεξουαλικά), εκδίδουν οδηγίες χρηστής ζωής – αφορούν όμως κατά κανόνα τους άλλους – και απαιτούν να τους αντιμετωπίζουν οι κοινοί θνητοί ως εκπροσώπους του Θεού, γιατί διαφορετικά δεν θα μεσολαβήσουν στον άγιο Πέτρο για τη σωτηρία των ψυχών τους.

Αντί για αλληλεγγύη και αδελφοσύνη, ξερνούν μίσος για τους αλλόθρησκους, τους διαφορετικούς, τους άθεους. Διχάζουν την κοινωνία και προσβάλλουν τους ευλαβείς ανθρώπους. Κοντολογίς, πρόκειται για θεομπαίχτες. Προφανώς δεν πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός, γιατί αν πίστευαν θα έτρεμαν τη σκληρή τιμωρία του, λόγω της ανίερης συμπεριφοράς τους και των ανομημάτων τους.

Αν υπάρχει Κόλαση, έχουν ήδη βγάλει εισιτήριο.

Ποιοί ανήκουν στην πρώτη ομάδα και ποιοί στη δεύτερη δεν χρειάζεται να το πούμε. Η αποκωδικοποίηση είναι εύκολη και μπορεί να γίνει από τον καθένα μας.

This entry was posted in Religion, Society. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s