Βάλε ακουστικά στο iPad ρε Steve

Η πρώτη μου επαφή με την apple έγινε το 2005. Τότε πήρα το πρώτο μου Mac. Ένα power pc G4. Μεταχειρισμένο απο μια συμφοιτήτριά μου. Το είχε αγοράσει λίγους μήνες πριν αλλά δεν μπορούσε να το συνηθίσει με τίποτα. Το πήρα σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Περίπου 500€. Δεν είχα καμία επαφή με apple products πριν. Το πήρα μόνο και μόνο επειδή ήταν το πιο όμορφο πράγμα που είχα δει ποτέ. Λευκό, με ένα φαγωμένο μήλο που άναβε όταν ήταν ανοιχτός ο υπολογιστής. Μόλις το άνοιξα έμεινα έκπληκτος απο το πόσο “ καθαρό” και “ συμμαζεμένο” ήταν το περιβάλλον χρήσης. Τέλειο. Άψογο. Λιτό.

2 χρόνια μετά πήρα το πρώτο μου iPod. Το 2008 το πρώτο μου iPhone. Μετά το πιο νέο iPhone, το πιο νέο iPhone, ένα νέο MacBook, ένα iPad, το πιο νέο iPhone κλπ.

Μετά τον θάνατο του Steve Jobs, αλλά και πιο πριν καθώς όλοι τη βλέπαμε να έρχεται, αναρωτήθηκα. “Μου άλλαξε τη ζωή η apple? Μου επηρέασε τον τρόπο ζωής ο Steve Jobs;”

Για το πρώτο ίσως θέλει μια σκέψη παραπάνω, καθώς ούτε ΙΤ είμαι, ούτε desiqner, αρχιτέκτονας, μηχανικός είμαι. Αλλά για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΑΙ.

Δεν θυμάμαι να έχω βγει απο το σπίτι μου για απόσταση μεγαλύτερη απο 500m και να μην έχω πάρει το iPod μαζί μου. Δεν θυμάμαι να μην έχω βγει για καφέ, σινεμά, φαγητό, γήπεδο, κλπ και να μην έχω ποτέ τσεκάρει κάθε 10 λεπτά το iPhone. Να μην έχω ενημερωθεί, μάθει, διαβάσει απο το iPad ότι site υπάρχει εκεί έξω. Εκτός απο αυτά που λειτουργούν με flash.

Δεν το συζηταω καν για ουρές σε τράπεζες, υπηρεσίες, στησίματα σε ραντεβού, βαρετα ραντεβού, που να μην έχω συνέχεια στα χέρια μου το iphone. Μη σου πω ότι παρακαλαω ακόμα και τώρα να με στήσουν κανά τέταρτο για να ακούσω κανά τραγούδι ακόμα, ή να χαζεψω λίγο ακόμα στο τουιτερ.

Οπότε με τα apple products (ειδικά τα φορητα) αγάπησα περισσότερο ακόμα τη μουσική, το Ίντερνετ, τα παιχνίδια, το διάβασμα, την αναζήτηση αχρήστων και μη πληροφοριών.

Οπότε η απάντηση και στα δυο ερωτήματα, είναι “ΑΣΦΑΛΩΣ και έκανε τη ζωή μου καλύτερη”. Αν θεωρείς ότι η λέξη “ζωή” είναι βαριά να τη χρησιμοποιήσεις για ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα iPad, αντικατέστησέ την με το “καθημερινότητα”. Που είναι εξίσου σημαντικό.

Και δεν με νοιάζει αν άλλες συσκευές το έκαναν αυτό καλύτερα/φθηνότερα/νωρίτερα κλπ. Δεν με νοιάζει όχι επειδή είμαι πλούσιος (δεν είμαι) και δεν θα μου λείψουν (θα μου λείψουν) τα 200€ παραπάνω που κάνουν τα προϊόντα της apple σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλα επειδή τα αγαπάω. Αλήθεια. Και δεν με νοιάζει. Είναι λιτά, όμορφα, καθαρά και φωτεινά. Όπως το πρώτο μου Mac πίσω στο 2005.

Οπότε Steve, θα έχεις αιώνιο respect απο εμένα επειδή με αυτά που έφτιαχνες/πούλαγες μου έκανες πιο ωραία τη ζωή μου. Και επειδή ήσουν ένας που ποτέ δεν έκανε πίσω σε αυτά που πίστευε. Και επειδή μας έπαιρνες τα λεφτά με στυλ. Και ας σε έχω βρίσει πολλές φορές. Όπως τότε που μόλις άνοιξα το iPad είδα ότι δεν είχες μέσα ακουστικά. Μα ακουστικά ρε Steve; Να τα πληρώσουμε και αυτά έξτρα;

Καλο ταξίδι Steve. Προσπαθήσες να αλλάξεις την καθημερινότητά μου και τα καταφερες. Και θα σε ευχαριστώ για πάντα για αυτό. Και ας μην είχες βάλει ακουστικά στο iPad.

Μεγάλες Αλήθειες…

This entry was posted in Art, Society, Technology and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s