Ελέησον το κέρδος ημών

Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, είναι από τα πλέον ηχηρά και σκιώδη, με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και ιερέων, αλλά προς το παρόν δεν έχει τιμωρηθεί κανένας. Οι…μεσιτικές δραστηριότητες του Εφραίμ συνεχίζουν να απασχολούν την δικαιοσύνη, αλλά αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι η προβολή του θέματος από τα media.

Ο Εφραίμ πήγε στην Ρωσία περιφέροντας την Αγία Ζώνη, πήγε στον Πούτιν, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, σε μια αηδιαστική εκπομπή, όπου παρουσιάστηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ, ως θύμα και αθώος. O Eφραίμ βαρύνεται με σοβαρές κατηγορίες. Ο έτερος ιερέας του…σκότους, ο Αρσένιος, δίνει 200.000 ευρώ για να μην προφυλακιστεί. Πως μπορεί να βρίσκει ένας γέροντας της Εκκλησίας, ένας υποτίθεται πνευματικός άνθρωπος, τόσα χρήματα ώστε να εξαγοράσει την ποινή του;

Πιο τραγικό απ’ όλα είναι ότι ο Εφραίμ, συνεχίζει να δρα με τις ίδιες πρακτικές, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται φυλακή. Βλέπετε, ένας επιχειρηματίας οφείλει να μην επαναπαύεται. Διανύουμε και δύσκολες εποχές. Ο Εφραίμ που κατηγορείται για την υπόθεση των “ανταλλαγών” μεταξύ της Μονής και του ελληνικού δημοσίου, έδωσε και αυτός 200.000 ευρώ ως εγγύηση, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, συν του ότι πρέπει να παρουσιάζεται 2 φορές στο αστυνομικό τμήμα μηνιαίως.

Στην περίπτωση του Εφραίμ, δεν συνέβη κάποιο θαύμα για να σωθεί ο “άγιος άνθρωπος”, αλλά υπήρξαν πολιτικές πιέσεις, καθώς ο ιερέας σίγουρα είναι ενδιάμεσος σε πολλές καταστάσεις και ίσως δεν φανταζόμαστε με ποιους διαπλέκεται. Πάντως όταν ένας αθώος ιερέας, ένας εν ζωή μάρτυρας, καταφέρνει να ξεφεύγει για τόσο διάστημα, σίγουρα έχει κάποιον Θεό με το μέρος του. Κι αν ο σύγχρονος Θεός είναι το χρήμα… Κύριε ελέησον!

cSc

This entry was posted in Politics, Religion, Society and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s