Συνεχίζουν το πλιάτσικο

Οι πολιτικοί που μας οδήγησαν στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο συνεχίζουν να αυτοεξυπηρετούνται σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Χαρακτηριστική η προσπάθεια του προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου αλλά και της πλειοψηφίας του σώματος να αναπληρώσουν τον υπό κατάργηση… 15ο και 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής με το λεγόμενο κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου.

Στην Βουλή απασχολούνται 1.290 υπάλληλοι, οι περισσότεροι φίλοι και συγγενείς στελεχών του πολιτικού συστήματος, και έχουν σκανδαλωδώς υψηλές αμοιβές. Με την κουτοπονηριά που τον χαρακτηρίζει, ο κ. Πετσάλνικος υποκλίθηκε στη λαϊκή απαίτηση για την κατάργηση του… 15ου και 16ου μισθού, ταυτόχρονα όμως επέστρεψε τα λεφτά στα «δικά μας παιδιά».

Τα χέρια τους στις τσέπες μας

Σε μια περίοδο κατά την οποία η Βουλή εγκρίνει ισοπεδωτικά μέτρα λιτότητας και την υπερφορολόγηση των πολιτών, οι βουλευτές προστατεύουν με προκλητικό τρόπο τα θηριώδη προνόμιά τους. Ψηφίζουν νέους φόρους αλλά διατηρούν το αφορολόγητο για το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους. Ψηφίζουν περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις αλλά έχουν φροντίσει να παίρνουν σύνταξη 4.000-5.000 ευρώ το μήνα με μία μόνο τετραετή θητεία. Ψηφίζουν δραστικές περικοπές στους μισθούς, διατηρούν όμως με διάφορα κόλπα τις δικές τους αποδοχές στα ίδια, απαράδεκτα υψηλά, επίπεδα. Ψηφίζουν το ψαλίδισμα διαφόρων προνομίων, διατηρούν όμως τις πολυτελείς λιμουζίνες τους, τη στελέχωση των γραφείων τους με 4-5 υπαλλήλους. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εμπαίζουν τον ελληνικό λαό με τον τρόπο που διαχειρίζονται την εικονική κατάργηση του 15ου και 16ου μισθού των υπαλλήλων της Βουλής.

Εάν προσθέσουμε στα παραπάνω την αδιαφάνεια που χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό της Βουλής, το βόλεμα πολλών εκατοντάδων αστυνομικών που «φρουρούν» τους βουλευτές με διπλάσιες αποδοχές από τους συναδέλφους τους που δίνουν τη μάχη κατά της εγκληματικότητας, τη συνέχιση της λειτουργίας του άχρηστου τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής που έχει 96 υπαλλήλους, καταλαβαίνουμε ότι οι θυσίες μας μετατρέπονται σε επιδότηση του πλιάτσικου που πραγματοποιεί η πολιτική τάξη σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Οι περισσότεροι πολιτικοί μας έχουν βάλει το χέρι τους βαθιά στην τσέπη μας και όλα δείχνουν ότι έφτασε η ώρα να βάλει ο φορολογούμενος λαός το χέρι του στη δική τους τσέπη μέσω της μείωσης των σχετικών δαπανών.

Γιώργος Κύρτσος

This entry was posted in Crime, Politics, Society and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s