Απόντες

Η χώρα ξεπουλήθηκε εντελώς πλέον. Τώρα δεν έμεινε τίποτα. Τώρα δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε. Ή μήπως έχουμε; Μπορούμε ακόμα να χάσουμε μια λέξη που αρχίζει από “αξιο” και τελειώνει σε “πρέπεια”. Μας έχει μείνει καθόλου; Θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο του σκλάβου; Πραγματικά, λυπάμαι, θυμώνω και αηδιάζω. Λυπάμαι γι’αυτούς που δεν φταίνε, θυμώνω με αυτούς που αδιαφορούσαν ή κορόιδευαν όσους μαζεύονταν στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες καιρό πριν (βλέπε Μεσοπρόθεσμο), αηδιάζω με αυτούς που ακόμη υποστηρίζουν πως θα τους σώσει ο Γιωργάκης, ο Αντωνάκης και ο κάθε σκατάς “άκης”.

Πού ήταν όλοι αυτοί, όταν έπρεπε να κάνουν έστω το ελάχιστο; Από την κάλπη (όπου πάντα μόλις την πλησίαζαν συντηρητικοποιούνταν) μέχρι  την απλή παρουσία στις πλατείες. Δεν ήταν πουθενά παρόντες, πάντα απόντες. Απλά έκριναν από μακριά, ή είχαν μια δικαιολογία έτοιμη για να μην συμμετέχουν. Η συμμετοχή γι’ αυτούς καθορίζονταν, από την εναρμόνιση των άστρων στην σωστή θέση.

Για μένα πάντα οι χειρότεροι είναι αυτοί που σιωπούν. Και όχι επειδή στοχάζονται, αλλά είναι ένοχοι, ή ανήκουν σ’αυτή την γελοία κατηγορία “ΔΞ\ΔΑ”. Αυτοί που δεν μιλάνε, δεν το κάνουν σε μια περίσταση μόνο, αλλά το έχουν υιοθετήσει για όλη τους την ζωή. Και συνήθως πηγαίνουν με τους νικητές.

Η ουδετερότητα βοηθάει νοσηρές καταστάσεις να ευδοκιμήσουν. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να παίρνεις θέση ειδικά όταν το μέλλον σου μοιάζει σαν μια ριξιά από ζάρια.

Mια άλλη κατηγορία που προκαλεί γέλιο, είναι οι “πολιτισμένοι”, που καταδικάζουν την βία απ’όπου κι αν προέρχεται. Τώρα που η βία πήρε την θέση του ψωμιού στο τραπέζι, του βιβλίου στα σχολεία και του κρεβατιού στα νοσοκομεία, καλούνται αυτοί που δεν πήραν ποτέ υπεύθυνα θέση κι αυτοί που καταδικάζουν την βία από το χέρι τους (αλλά δικαιολογούν των άλλων) να συμπορευθούν, με όσους μάχονταν να πάρουν πίσω την χώρα τους.

cSc

Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-Sv

This entry was posted in Austerity, Crime, Criminal and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s