Ποιος χρειάζεται ιδέες;

Ο Παναγιώτης Καμμένος γίνεται πολιτικός αρχηγός. Το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δημιουργήθηκε επάνω σε δεκάδες χιλιάδες like στο Facebook που ανακατεύτηκαν με τη λαϊκή οργή, την απόγνωση και την παραδοσιακή έφεση του Έλληνα να επιστρέφει στα ιερά και στα όσια. Σύντομα θα γίνει κόμμα – ήδη ο Καμμένος προσφωνείται πρόεδρος από το υβρίδιο της κομματικής νεολαίας.

Η Ιδρυτική Διακήρυξη είναι σαφής και απόλυτη, όσο χρειάζεται για να παραμένει στην ουσία της γενικόλογη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν δέχονται το χρέος, καταργούν το μνημόνιο, θεωρούν ιερή την έννοια έθνους-κράτους, αναγνωρίζουν την προσφορά της Ορθοδοξίας, αποδέχονται τον κοινοβουλευτισμό και απαιτούν τη μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών.  Όλα αυτά χωρίς, φυσικά, να εξειδικευτούν και να αποκτήσουν  σαφές πλαίσιο προτάσεων. Λέει, ας πούμε, ο Πάνος Καμμένος ότι θεωρεί το δημόσιο χρέος απεχθές και δεν αποδέχεται την πληρωμή του. Καλό; Ναι, τόσο καλό όσο για να πάρει 196.000 like από κάτω. Και λίγοι είναι.

Αυτήν την εποχή οι άνθρωποι θα ακολουθήσουν με ενθουσιασμό οτιδήποτε συγκρούεται με το παρελθόν και φουσκώνει το λόγο του με λυτρωτικές υποσχέσεις. Ο Καμμένος δεν χρειάζεται, να εξηγήσει πώς θα διαχειριστεί το χρέος ή τις σχέσεις της χώρας με τους δανειστείς της, την παρουσία της στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. Λογικό. Διότι σε τέτοιες περιπτώσεις η επιχειρηματολογία τελειώνει με ένα «να διώξουμε πρώτα όλους αυτούς και μετά να δούμε τι θα κάνουμε». Εν ανάγκη υπάρχει και νομική τεκμηρίωση: «Κανένας δεν έχει δικαίωμα ούτε να πουλήσει ούτε να χαρίσει,ούτε να υποθηκεύσει την Ελλάδα και μάλιστα με μεθόδευση τοκογλύφων. Δεν αποδεχόμαστε αντισυνταγματικά παράνομα, κείμενα υποταγής που αντιβαίνουν άλλωστε στις διεθνείς συνθήκες. Και πάντως τώρα έχει εκτραπεί το Σύνταγμα από τους συγκυβερνώντες».

Είναι η ιδανική εποχή για να φτιάξεις κόμμα ή να καταργήσεις τα επιχειρήματα. Κινδυνεύει η πατρίδα; Σίγουρα. Ακόμα και η λογική θα κάτσει στην άκρη για να περάσεις και να καθαρίσεις. Πολιτικός διάλογος; Δεν υφίσταται, όλοι οι άλλοι είναι προδότες. Έχουμε και την ορθόδοξη πίστη μας, είναι και η Θεοτόκος από δίπλα.

Διαβάστε την Ιδρυτική Διακήρυξη και πείτε μας τη γνώμη σας στο πεδίο των σχολίων.

του Κώστα Γιαννακίδη

Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-Vy

This entry was posted in Political Parties, Politics, Society and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s