Μια κοπέλα από τη Ρωσία

Μια κοπέλα από τη Ρωσία, την πάλαι ποτέ αυτοκρατορία του υπαρκτού σοσιαλισμού, που βρέθηκε στην Ελλάδα, όλοι ξέρουμε πως, έγινε πόρνη. Και εν τέλει έχει AIDS. Είναι οροθετική. Είναι 22 ετών και οροθετική. Τη λένε Τατιάνα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες της, με το σκεπτικό να προστατεύσει, να προειδοποιήσει, να βάλει προφυλακτικό σε μια διαδικασία κατά βάση προεκλογική, αφού ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, πρέπει με τον έναν ή άλλον τρόπο να αντιπαρέλθει τις κατηγορίες της κοινής γνώμης που προκύπτουν από τη δήλωσή του ότι ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει.

Η 22χρονη βαρύνεται με τις κατηγορίες της «βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» και της «διευκόλυνσης ακολασίας». Οι προβληματισμοί είναι πολλοί. Η 22άχρονη ήξερε ότι ήταν άρρωστη και συνέχιζε να πουλά τον έρωτά της στους πελάτες της; Μάλλον όχι.

Την συνέλαβαν. Δεν έχει ν’ αντιμετωπίσει μόνο τις ελληνικές αρχές αλλά και τη δημόσια γνωστοποίηση της αρρώστιας της. Ξέρει ότι κάποια στιγμή θα πεθάνει, ένα κορίτσι που ήρθε στην Ελλάδα για να βρει τον παράδεισο. Και τώρα την έβγαλαν σε μια δημοσιότητα, βαρύτερη του επερχόμενου θανάτου. Τέσσερις φωτογραφίες της έκαναν το γύρο των social media. Δούλευε σ’ έναν οίκο ανοχής. Και οι ανυποψίαστοι πελάτες  «μετρήθηκαν» με τον τρόπο τους.  Και τα media ακολούθησαν τους γνωστούς τρόπους κατατρόπωσης της οποιασδήποτε προσωπικότητας. Η Τατιάνα έγινε ένα πολύ καλό εργαλείο για την προεκλογική εκστρατεία διαφόρων. Αν η ελληνική πολιτεία ήθελε να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες θ’ αρκούσε η δημοσιοποίηση της διεύθυνσης του οίκου ανοχής. Όχι των φωτογραφιών της Τατιάνας. Αν τη λένε έτσι, αλλά τελικώς δεν μ’ ενδιαφέρει.

Αν αυτό δεν είναι φασισμός, προκαλυμμένος, τι άλλο είναι; Δεν μοιάζει με το αστέρι στα χέρια των Εβραίων στην παραμονή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Μου θυμίζει ξύρισμα των κεφαλιών αντρών και γυναικών ομοφυλόφιλων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μου θυμίζει πολλά… Και πολλά από αυτά τα φοβάμαι…

του Κώστα Κυριακόπουλου

*Ο Κώστας Κυριακόπουλος είναι δημοσιογράφος.

__________________________________________________________

Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-1cV

This entry was posted in Decadence, People and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s