Δεν φοβάμαι, αλλά ελπίζω

Δεν φοβάμαι. Εχω χάσει ήδη το πολυτιμότερο αγαθό που έχουν οι άνθρωποι. Γι’ αυτό είμαι αποφασισμένος. Αν η ψήφος μου είναι το μόνο όπλο που διαθέτω, θα σημαδεύει πάντα από αριστερά όλους εκείνους που κατέστρεψαν τον τόπο και τις ζωές των ανθρώπων. Δεν φοβάμαι. Δεν έχω περιουσία να προστατέψω. Γι’ αυτό είμαι αποφασισμένος. Δεν πρόκειται να υπακούσω σε νόμους που κατασκευάζουν υπάλληλοι καθαρμάτων, νομιμοποιώντας το έγκλημα. Δεν φοβάμαι.

Όλοι αυτοί που με απειλούν από τις τηλεοράσεις κουνώντας το δάκτυλο έχουν την γενναιότητα στρουθοκαμήλου. Γι΄ αυτό είμαι αποφασισμένος. Τις τελευταίες μου ώρες, θα τις περάσω στο δρόμο. Για να τους τρομοκρατήσω. Δεν φοβάμαι. Είναι ήδη αργά. Γι’ αυτό είμαι αποφασισμένος. Την αξιοπρέπειά μου δεν θα την πάρετε ποτέ εξόν αν θέλετε ένα πυρωμένο καρφί, στο μάτι. Δεν φοβάμαι αλλά ελπίζω. Σε όλους όσοι βλέπουν τον κόσμο από την πλευρά εκείνων που δεν έχουν και δεν μπορούν. Και πληθαίνουν μέρα με την μέρα. Γι’ αυτό είμαι αποφασισμένος να γυρίσω την ρόδα της ιστορίας. Δεν φοβάμαι αλλά ελπίζω. Σε όλους εκείνους που υψώνουν το ανάστημά τους και όχι την φωνή τους για να υπερασπιστούν το δίκιο. Γι’ αυτό είμαι αποφασισμένος να φορέσω το κομμάτι του ουρανού που μου αναλογεί.

Δεν φοβάμαι αλλά ελπίζω. Σε όλους εκείνους που έχουν μέλλον και θα το διεκδικήσουν από τα χέρια των τοκογλύφων. Δεν φοβάμαι αλλά ελπίζω. Δεν γνωρίζω τι είναι μπροστά αλλά πίσω δεν γυρίζω. Γι’ αυτό είμαι αποφασισμένος. Τα καράβια μου όλα, τα έκαψα στο λιμάνι. Δεν φοβάμαι αλλά ελπίζω και αυτό είναι που ξεχωρίζει όλους όσοι ελπίζουμε από εκείνους. Τους ανθρώπους από τους εθελόδουλους υπηρέτες. Γι’ αυτό είμαι αποφασισμένος να τους διαγράψω. Οριστικά. Γιατί κάποτε θα μου ζητηθούν ευθύνες για ό,τι παρέλειψα. Δεν φοβάμαι αλλά ελπίζω. Και επειδή ελπίζω είμαι αποφασισμένος.

Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

__________________________________________________________

Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-1gk

This entry was posted in Elections, Politics and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s