Εικονική κυβέρνηση

Κάποιος τους είπε, φαίνεται, ότι πρέπει να μας το φέρουν με τρόπο. Πως πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να βαδίζουν όλα κανονικά γιατί δεν αντέχουμε την πραγματικότητα. Που είναι ότι είμαστε ακυβέρνητοι. Γι’ αυτό κάνουν πως κυβερνούν.

Ο κ. Πικραμμένος μόλις ανέλαβε μόνο που δεν έκανε προγραμματικές δηλώσεις στην άδεια Βουλή, με ορίζοντα τετραετίας. Επισκέφθηκε μερικές φορές τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνάντησε του πολιτικούς αρχηγούς, είχε μακρά συνεργασία με τον κ. Παπαδήμο. Για να του κάνει λέει φροντιστήριο ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Μάλιστα. Ας δεχτούμε ότι η οξυμένη του αντίληψη του επιτρέπει να συλλάβει την περιπλοκότητα των πρωτόγνωρων για αυτόν οικονομικών εννοιών μέσα σε λίγες ώρες-πού θα χρησίμευε αυτό; Σίγουρα όχι στο να δοθεί στον κόσμο η αίσθηση ότι υπάρχει συνέχεια του κράτους-αν κάποιος πίστευε ότι πραγματικά εξαρτάται κάτι από τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό θα τρόμαζε.

Συναντήθηκε με τον Ρομπάι, τον Γιούνκερ και δεν ξέρω ποιόν άλλον -τι τους είπε και πόσο είναι δυνατόν να του έδωσαν σημασία; Έδωσε λέει ένα κείμενο με τις ελληνικές θέσεις στη Σύνοδο. Ελληνικές θέσεις υπάρχουν για τα ελληνοτουρκικά, το μακεδονικό και δυο-τρία άλλα πράγματα. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και κυβέρνηση δεν έχουμε. Μάλιστα, ακριβώς για τις θέσεις που θα εμφανίσει η επόμενη κυβέρνηση στους εταίρους, γίνονται οι εκλογές. Και αν υποθέσουμε ότι για λόγους ευγένειας κάθισαν και τον άκουσαν, ποιος πιστεύει ότι έδιναν δεκάρα τι θα πει; Οι ίδιοι άνθρωποι ζητούσαν από τον Πρωθυπουργό του 45% να προσκομίσει και τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τον πάρουν στα σοβαρά. Από τον Πρωθυπουργό που στήριζαν τρία κόμματα της Βουλής να τους φέρει υπογραφές των αρχηγών τους ότι όντως τον στήριζαν. Πώς έγινε και τους μάγεψε ο κ. Πικραμμενος;

Οι υπουργοί  του συναντούν δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς, σωματεία και δεν συμμαζεύεται και ακούνε υπομονετικά τα αιτήματά του. Ενδεχομένως να συμφωνούν ασμένως με τους διαμαρτυρόμενους. Τα περισσότερα από τα αιτήματα έχουν να κάνουν με τον πυρήνα του Μνημονίου. Έχουν καταλάβει ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο πάμε πάλι σε εκλογές; Αν δεν είναι αυτό ομαδική ψυχοθεραπεία τι είναι; Δηλαδή ελπίζω, τώρα που έχουμε κάμψη εσόδων να μη βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να κάνει έκκληση να σπεύσουμε να πληρώσουμε το τέλος ακινήτων οι καθυστερημένοι. Αφ’ ενός δεν θα ασχοληθεί κανείς, αφ’ετέρου κάποιοι θα θυμηθούν ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της είσπραξης του τέλους μέσω της ΔΕΗ

Είπαμε, η πολιτική είναι και θέατρο, αλλά δεν είναι ανάγκη να το παίζουν και οι υπηρεσιακοί. Δεν είναι οι αντικαταστάτες των πρωταγωνιστών – η παράσταση κατέβηκε. Είμαστε ενήλικη κοινωνία και καταλαβαίνουμε ότι πήραμε την επιλογή της παράτασης της ακυβερνησίας και προφανώς είμαστε έτοιμη να πληρώσουμε το κόστος. Δεν χρειαζόμαστε κυβέρνηση-εικονικό φάρμακο αλλά υπηρεσιακή. Που της έχουμε αναθέσει να κάνει μόνο δύο πράγματα, Πανελλαδικές και εκλογές. Στις πρώτες πέτυχε την μοναδική ακύρωση θέματος στην ιστορία του θεσμού. Στις δεύτερες ελπίζουμε να τα πάει καλύτερα.

του Ανδρέα Πετρουλάκη

__________________________________________________________

Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-1kg

This entry was posted in Elections, Politics and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s