«Η ανάπηρη πόλη μας»

«Η ανάπηρη πόλη μας» είναι ένα βίντεο που δημιούργησαν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.

Ο φοιτητής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Καμίλ Γκουνγκόρ διασχίζει την «ανάπηρη πόλη μας» αναδεικνύοντας τα διαρκή εμπόδια για τους εμποδιζόμενους συμπολίτες μας. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω σε πεζοδρόμια, έλλειψη των προβλεπόμενων ραμπών, πεζοδρόμια που δεν έχουν συντηρηθεί και δεκάδες άλλα εμπόδια που δε διευκολύνουν την ελεύθερη διακίνηση των ΑμΕΑ, «παρελαύνουν» από το σύντομο αλλά καθ’ όλα ενδεικτικό βίντεο.

Το βίντεο δημοσιεύεται στην επίσημη σελίδα του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει αλλά και να θυμίσει στις αρχές ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα εμποδιζόμενα άτομα είναι μέχρι τώρα ανεπαρκή.

Εν τω μεταξύ χιλιάδες ΑμΕΑ δεν έχουν λάβει το προνοιακό επίδομα.  Όπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, δεν καταβλήθηκαν το μήνα Μάιο τα επιδόματα των ΑμΕΑ (για Μάρτιο και Απρίλιο) και κανείς δεν ξέρει πότε θα καταβληθούν.

«Έχουμε τη βεβαιότητα ότι από την πλευρά της κυβέρνησης και της Ε.Ε. ότι πάμε σε μια σειρά περικοπών στις παροχές και στα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν οι ανάπηροι στη χώρα μας«, είχε δηλώσει σχετικά το μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ατόμων με Αναπηρία, Νίκος Ανδρακάκος.

Χρήστος Δεμέτης

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε φοιτητής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού για να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

__________________________________________________________

Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-1nk

This entry was posted in Disability, Society and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s