Ο Σαμαράς θα «σκουπίσει» τους χρήστες ναρκωτικών

Την εκδίωξη των χρηστών ναρκωτικών από τις «πιάτσες» του κέντρου της Αθήνας υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την μετανάστευση και την προστασία των πολιτών από την εγκληματικότητα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν διευκρίνισε τι εστί διωγμός των χρηστών ναρκωτικών από τους χώρους στους οποίους συναθροίζονται. Είναι γνωστό ότι η Αθήνα, σε αντίθεση με άλλες προηγμένες κοινωνικά ευρωπαϊκές πόλεις, δεν διαθέτει πολύμορφους χώρους φροντίδας για τους χρήστες ναρκωτικών, χώρους στους οποίες αυτοί οι πλέον αδύναμοι από τους συνανθρώπους μας θα μπορούν να αναπαύονται για λίγες ώρες και να λαμβάνουν συμβουλευτική και παρότρυνση για ένταξη σε θεραπευτικό πρόγραμμα, καθώς και στοιχειώδη τροφή, υγιεινή, πρώτες βοήθειες και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Αποτέλεσμα αυτής της τόσο σοβαρής έλλειψης στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, είναι η ανάπτυξη του φαινομένου της «πιάτσας», με όλα τα συνεπαγόμενα προβλήματα κοινωνικής όχλησης τα οποία προκύπτουν.

Στα σχέδια του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και του δήμου Αθηναίων είναι η δημιουργία δύο τέτοιων χώρων φροντίδας για τους χρήστες ναρκωτικών. Οι δύο χώροι έχουν εντοπισθεί και βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού της πόλης, αλλά απόκεντρα και χωρίς να δημιουργούν το ενδεχόμενο να προκαλούν κοινωνική όχληση σε περιοίκους. Πρόκειται για έναν χώρο στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης και έναν χώρο στην περιοχή της λεωφόρου Καβάλας.

Στη δημιουργία των συγκεκριμένων δύο χώρων φροντίδας για τους χρήστες ναρκωτικών έχει συμφωνήσει και η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙΠΟΚΑ), ενώ τα αρμόδια στελέχη του ΟΚΑΝΑ και του δήμου Αθηναίων διαβεβαιώνουν ότι η λειτουργία τους θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Κι όμως, ο Αντ. Σαμαράς έκανε λόγο για απλή… εκδίωξη των χρηστών ναρκωτικών από τις «πιάτσες» του κέντρου της Αθήνας, τη στιγμή, μάλιστα, κατά την οποία ακόμη και οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζουν με θάρρος και τόλμη ότι οι περίφημες επιχειρήσεις – «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας δεν καταφέρνουν τίποτε περισσότερο από τη μετακίνηση κάθε «πιάτσας» σε κάποιο άλλο σημείο του κέντρου της Αθήνας…

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει κάποιο σχέδιο για τη φροντίδα των χρηστών ναρκωτικών οι οποίοι συναθροίζονται στο κέντρο της Αθήνας. Εάν είχε τέτοιο σχέδιο, θα μας το είχε πει. Εκείνο το οποίο ευαγγελίζεται, τολμώ να υποθέσω, είναι ένα νέο άγριο κυνήγι των χρηστών ναρκωτικών, κυνήγι το οποίο το μόνο που θα δημιουργήσει θα είναι η επιβάρυνση νέων περιοχών της Αθήνας με «πιάτσες», αν υπόθέσουμε ότι ο Αντ. Σαμαράς θα «καθάριζε» το κέντρο της πόλης.

Τα φωτεινά παραδείγματα των προηγμένων κοινωνικά ευρωπαϊκών πόλεων σχετικά με την φροντίδα των χρηστών ναρκωτικών δεν φαίνεται να έχουν φθάσει στα αυτιά του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος ετοιμάζεται να πάρει στα χέρια του τη μεγάλη «σκούπα» κατά των πιο αδύναμων από τους συνανθρώπους μας!

του Βασίλη Βενιζέλου

__________________________________________________________

Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-1rR

This entry was posted in Dependence, Elections, Politics and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ο Σαμαράς θα «σκουπίσει» τους χρήστες ναρκωτικών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s