Μη μου πείτε για παραπλανημένους

Μη μου πει κανείς τώρα για παραπλανημένους ψηφοφόρους. Μη μου πει κανείς για ψηφοφόρους οι οποίοι στερούνται απλώς ιστορικής μνήμης. Μη μου πει κανείς, ασφαλώς, για ψηφοφόρους οι οποίοι απλώς δεν ενημερώνονται και επιλέγουν να ψηφίζουν χαβαλέ και τσαμπουκά.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εδραιωμένο και πολύ επικίνδυνο φαινόμενο. Η είσοδος των νεοναζί στην ελληνική Βουλή αποτελεί πολιτική και ιδεολογική επιλογή για εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους οι οποίοι δεν ενοχλούνται να τους αποκαλούν και να είναι ακροδεξιοί, δεν ενοχλούνται να ψηφίζουν δαγκωτό νεοναζί!

Εάν υποθέσουμε ότι η ψήφος στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου είχε και έναν χαρακτήρα «διόρθωσης», οι προσθ-αφαιρέσεις της «διόρθωσης» η οποία αφορούσε την Χρυσή Αυγή έδωσαν θετικό για αυτήν σύνολο. Ο τραμπουκισμός του Κασιδιάρη γοήτευσε ουκ ολίγους, έστειλε νέους ψηφοφόρους στην Χρυσή Αυγή και η ψήφος στους νεοναζί κινδυνεύει να ερμηνευθεί από τους ίδιους και τους ψηφοφόρους τους ως εντολή για ξύλο κι άλλο ξύλο κι άλλο ξύλο, μέσα κι έξω από τη Βουλή!

Ανατριχιάζω μόνο που σκέφτομαι ότι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μου επιβράβευσαν τα μαχαιρώματα σε αδύναμους μετανάστες, τους χουλιγκανισμούς της Πάτρας, τους τηλεοπτικούς τραμπουκισμούς, τις απειλές για εφόδους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα νοσοκομεία, προκειμένου… «να ξεβρωμίσει ο τόπος»!

Μόνο μη μου πει κανείς τώρα για αθώους του αίματος ψηφοφόρους! Τώρα όλοι ξέρουμε και να δούμε τι θα κάνουμε! Η δημοκρατία είναι δεδομένη μόνο στα μυαλά εκείνων οι οποίοι γνώρισαν μόνο δημοκρατία.

του Βασίλη Βενιζέλου

__________________________________________________________

Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-1un

This entry was posted in Elections, Fascism, Society and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s