Η αλήθεια του Νικολόπουλου

Ποτέ μου δεν κατάλαβα για ποιο λόγο κάποιος θέλει να αναλάβει χαρτοφυλάκιο στις μέρες που ζούμε. Τους έβλεπα να μπαίνουν χαμογελαστοί στο προεδρικό μέγαρο και υπέθετα ότι ο εικονολήπτης τους έκανε γκριμάτσες για να ευθυμήσουν-δεν μπορούσα να αντιληφθώ την πηγή του χαμόγελου. Εντάξει, σε γενικές γραμμές συμφέρει να γίνεις υπουργός: καλά λεφτά, αυτοκίνητο, γραμματείς και αναβαθμισμένο κύρος. Το πρόβλημα αρχίζει όταν αφήνεις το χαρτοφυλάκιο και σε εγκαταλείπει η αστυνομική φρουρά. Εκεί τώρα έρχεται γιαούρτι για να σου ασπρίσει το χαμόγελο.

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν κινδυνεύει από γιαούρτι. Κινδυνεύει, όμως, από ένα δυνατό χάχανο που, δυστυχώς, δύσκολα θα εισπράξει. Κυριακή βράδυ η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. Δευτέρα πρωί ο Νικολόπουλος έφυγε, συντάσσοντας μια καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν είναι, απλώς, παράλογο. Είναι γελοίο. Λυπάμαι, αλλά στην ίδια σφαίρα εντάσσεται και το σχόλιο της αντιπολίτευσης που αποδίδει στον Νικολόπουλο αγνές προθέσεις και αντιμνημονιακή επιφοίτηση. Πιθανότατα ο άνθρωπος αποφάσισε να πάει σπίτι του επειδή, ως υφυπουργός, δεν τα βρήκε με τον υπουργό. Αν μάλιστα υπολόγισε και τα γιαούρτια που προορίζονται για το υπουργείο Εργασίας, τότε θα ήταν κατανοητό να φύγει νύχτα και στις μύτες των ποδιών.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει τον Νικολόπουλο. Λάθος. Υπάρχει. Είναι ο συντάκτης των ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και ο ομόλογος του στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Διότι όλοι αυτοί, ο Νικολόπουλος και η αντιπολίτευση, έχουν συνυπογράψει μία θεατρική σύμβαση που υπηρετούν μέχρι κεραίας. Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, έτσι δεν είναι; Ο Νικολόπουλος βρίσκει μία ψεύτικη αιτία για να παραιτηθεί. Η αντιπολίτευση, που γνωρίζει ότι η επιστολή του παραιτηθέντος υφυπουργού δεν διατηρεί καλές σχέσεις με την αλήθεια, πάει να κάνει πλιάτσικο πάνω σε κάτι που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται. Είναι να απορείς πώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ανακοίνωσαν ότι ο Νικολόπουλος παραιτήθηκε επειδή η τρόικα του ζήτησε να μαρκάρει με πεντάλφα όλους τους εργάτες με απολαβές κάτω των 800 ευρώ. Τέλος πάντων, στη θέση του Νικολόπουλου πήγε κάποιος άλλος. Ο παραιτηθείς θα περάσει ευχάριστα, ανέμελα χρόνια, κάνοντας ουσιαστικά αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση θα τον επικαλείται αραιά και που επειδή έτσι ακριβώς παίζεται το παιχνίδι. Και ο Σαμαράς, αν βρει χρόνο, πρέπει να ανακαλύψει τι κάνει λάθος.

του Κώστα Γιαννακίδη

__________________________________________________________

Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-1B4

This entry was posted in Decadence, Politics and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s