Άδεια από τη σημαία της Βουλής

Οι υπάλληλοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα δικαιούνται άδεια περίπου 20-30 ημέρες τον χρόνο, ανάλογα με την αρχαιότητά τους. Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί και δικαίως- η εργασία τους είναι συναρτημένη με τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, που αλίμονο αν μετρούσαν τα καλοκαίρια τους σε εργάσιμες. Για όλους τους υπόλοιπους ο νομοθέτης κρίνει ότι αρκεί το διάστημα αυτό για την ξεκούραση των τυχερών που έχουν δουλειά.

Υπάρχει εξαίρεση; Σιγά μη δεν υπήρχε. Εξαιρείται μία κατηγορία 300 εργαζομένων για την οποία ο νομοθέτης κρίνει ότι, προκειμένου να είναι παραγωγικοί στην κοπιώδη εργασία τους, χρειάζονται διακοπές 90 ημερών. Δεν θα είχε κανείς διάθεση να αμφισβητήσει την ευθυκρισία του νομοθέτη-σίγουρα οι υποχρεώσεις τους θα είναι ασυνήθιστα δυσβάσταχτες σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους – αν δεν υπήρχε μία λεπτομέρεια. Νομοθέτης είναι οι ίδιοι. Αυτοί κρίνουν ότι κουράζονται τριπλάσια από εμάς τους υπόλοιπους. Και έτσι ανακαλύφθηκαν τα θερινά τμήματα της Βουλής. Στα οποία συμμετέχουν για 30 μέρες ο καθένας, εις βάρος ασφαλώς της επιβεβλημένης τους ανάπαυσης των τριών μηνών και για αυτό αμείβονται πέραν του μισθού τους (150 ευρώ ανά συνεδρίαση, περίπου δηλαδή ένας καλός μισθός επιπλέον).

Οι άνθρωποι αυτοί ποτέ δεν ψήφισαν κάποιο νόμο που να προβλέπει θερινά τμήματα νοσοκομείων, εφοριών, στρατοπέδων, αστυνομικών τμημάτων, δημοτικών καταστημάτων κλπ. Δικαίως, διότι οι ανάγκες της κοινωνίας δεν διακόπτονται το καλοκαίρι. Διακόπτονται άραγε οι ανάγκες της πολιτικής; Και μάλιστα αυτήν την τόσο κρίσιμη για όλα τα ανοιχτά θέματα περίοδο, στην οποία αναμένεται βροχή επειγόντων νομοθετημάτων και αναπόφευκτα έντονες πολιτικές διεργασίες όπως οι ίδιοι πάλι μας διαβεβαιώνουν. Οι άνθρωποι δηλαδή που διαφημίζουν τον όγκο της επείγουσας δουλειάς που τους περιμένει, μετά μάλιστα το πάγωμα των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για τόσους μήνες, ταυτοχρόνως μας συζητούν ότι είναι πολύ κουρασμένοι για να τη φέρουν εις πέρας και θέλουν πρώτα τις τρίμηνες διακοπές τους;

Προφανώς θα μας διαβεβαιώσουν ότι τα θερινά τμήματα αρκούν για να διεκπεραιώσουν την πολιτική δουλειά που πρέπει να παραχθεί, διαφορετικά θα επρόκειτο για ομολογημένη ανευθυνότητα. Ας όμως αυτήν την περίοδο, την πιο απαιτητική των τελευταίων 35 χρόνων αρκούν 100 βουλευτές για να λειτουργήσει ομαλά η Δημοκρατία, τότε τόσα χρόνια πληρώναμε τσάμπα τους υπόλοιπους 200. Άντε τους υπόλοιπους 150 ώστε να μπορούν να βγαίνουν και οι άδειες. Των 31 ημερών μετά δεκαπενταετή προυπηρεσία.

ΥΓ: Το καλακαίρι κλείνουν και τα Δικαστήρια. Η Δικαιοσύνη υπολειτουργεί για τα έκτακτα (αυτόφωρα κλπ) και αργεί για τα τακτικά. Μετά οι δικαστές καταγγέλλουν το σύστημα για τις απίθανες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης. Οι άνθρωποι που ψηφίζουν τους  νόμους καθώς και εκείνοι που τους εφαρμόζουν, πρώτοι διδάσκουν ότι απέναντι στον Νόμο δεν είμαστε όλοι ίσοι.

του Ανδρέα Πετρουλάκη

__________________________________________________________

Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-1D0

This entry was posted in Decadence, Politics and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s