Επιστρέφοντας στην Ελλάδα

Οι πολυετείς διαμάχες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έριξαν στάχτη στα μάτια του λαού, αλλά μεταξύ των εκάστοτε 300 βουλευτών, είναι γεγονότα που γνώριζαν-γνωρίζουν οι πολιτικοί της χώρας (άλλος περισσότερο-άλλος λιγότερο). Όλοι κάτι γνώριζαν. Ακόμα και ο 38χρονος Τσίπρας γνωρίζει, (μιλώντας για πράσινη ομερτά & μπλε ομερτά, και ελπίζω αν δεν υπάρξουν «απρόοπτα» να συνεχίσει με όλα τα χρώματα της πολιτικής σκηνής . Έχουμε 4 εν ζωή πρώην πρωθυπουργούς που οφείλουν απαντήσεις, αλλά είναι αδιάφοροι στην βουτιά της χώρας στο κενό. Ο ΓΑΠ μάλιστα έριξε και μαύρη πέτρα πίσω του και γύρισε στα πάτρια εδάφη. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Μπρος στο κακό που έκανε, η φυγή Χριστοφοράκου είναι πταίσμα. Θα’πρεπε να τους κάτσουμε στο σκαμνί αντί να τους παρέχουμε μισθούς, γραφεία, ασφάλεια, κα. Όχι για να πάνε φυλακή, αλλά για να υπάρξει επιτέλους κάθαρση και διαφάνεια, μπας και μπορέσει ο πολίτης να εμπιστευτεί ξανά πολιτικό. Πώς θα κερδίσεις τους νέους να πιστέψουν σε  κάτι, να το διεκδικήσουν και να επενδύσουν στα σχέδια τους, χωρίς να  συνθλίβονται  τα όνειρα τους κάτω από την μπότα της απαξίωσης; Πώς επανέρχονται τα αμιγώς Ελληνικά χαρακτηριστικά ενός λαού φιλόξενου, ευγενικού, κοινωνικού, που πχ. πρόσφερε ένα μεζέ χωρίς να απαιτεί ανταλλάγματα; Πώς μπορεί να πειστεί η χειμαζόμενη κοινωνία να δράσει ενεργά, με τρόπο εποικοδομητικό δίχως ακρότητες, βιαιοπραγίες, και με συνδυασμένες προσπάθειες από όλους και για όλους, καθώς η ανεργία δεν είναι διαφορετική για τον δημόσιο υπάλληλο από τον ιδιωτικό. Η πείνα δεν κάνει διακρίσεις, ούτε ο πόνος, ούτε και η φτώχεια.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί κακόβουλοι που ποντάρουν στην αγανάκτηση, την χαμένη αξιοπρέπεια, την πείνα και την φτώχεια που έχουν εξοργίσει τον κόσμο και σκόπιμα, στρέφουν τον ένα απέναντι στον άλλο. Αυτά τα υποκείμενα ουδόλως νοιάζονται για τις συνέπειες, δηλαδή ο απλήρωτος, ανασφάλιστος, αγανακτισμένος οικογενειάρχης θα πεισθεί να σπάσει μια πόρτα να κάνει μια κατάληψη μπουκάροντας, με ξύλα, ως που θα’ρθει αντιμέτωπος με τα ΜΑΤ (και αυτοί απλήρωτοι, διαλυμένοι ψυχολογικά καθώς δέρνουν συνανθρώπους με όμοια προβλήματα), το αποτέλεσμα: κάποιος στο νοσοκομείο, ενώ οι αρχί-συνδικαλιστές, βουλευτές και όσοι ανάβουν το φιτίλι  είναι σε απόσταση ασφαλείας. Κέρδος: Μηδέν. Ζημίες: Τεράστιες, τραυματίες, βανδαλισμοί δημόσιας περιουσίας (την οποία «υποτίθεται» πως προστατεύουν από ιδιωτικοποιήσεις) ζημιές και πλήγματα στην οικονομία, διασυρμός της χώρας στο εξωτερικό, απόσυρση επενδυτικού ενδιαφέροντος στη χώρα. Γιατί άραγε; Αυτή η ομερτά δεν είναι μόνο πράσινη-μπλε αλλά συμφωνία να μην αλλάξει τίποτα γιατί κάποιοι προφανώς ευνοούνται απ’αυτά.

Η ομορφιά αυτού του τόπου, από τις πέτρες μέχρι και το χώμα έχουν την  ίδια ιστορία που έμαθα παιδί, αλλά ήταν οι φιλόξενοι Έλληνες που έκαναν την διαφορά και τότε έβλεπα επισκέπτες από παντού να θαυμάζουν και να μας φέρονται με σεβασμό. Τώρα έχουμε καταντήσει πηγή κακών μαντάτων αφιλόξενοι, κακόθυμοι, και όσοι έρχονται μας αντιμετωπίζουν ως παράσιτα. Μόνο ενωμένοι και με ειρηνικούς τρόπους θα κάνουμε μια νέα αρχή.

του Michael Finn
_
_______________________________________________________________
Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-1RP

This entry was posted in Austerity, Politics, Society and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s