Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω

Γνωρίζοντας τι ακολούθησε αν είχα την ευκαιρία να γυρίσω το χρόνο πίσω στο καλοκαίρι των «Αγανακτισμένων» του Συντάγματος θα είχα πολλά να τους πω. Εκεί στην πρότυπη Εκκλησία του Δήμου που είχε στηθεί κοντά στο φανάρι των «Mc Donalds» θα ζητούσα τον λόγο να μιλήσω.

Θα τους έλεγα λοιπόν τα εξής: «Κύριοι/ες Μπράβο που ξυπνήσατε. Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα πέσει. Όχι γιατί εσείς πιέζετε αλλά γιατί η Τρόικα θέλει ελληνική κυβέρνηση με λαϊκή επικύρωση ώστε να περάσει προσυμφωνημένα σκληρά μέτρα. Έχουμε την ευκαιρία παιδιά όμως να το αλλάξουμε, αλλά πρέπει πρώτα να ενωθούμε. Μην δαιμονοποιείτε τον όρο «Νέο κομμα», κάντε τώρα εδώ μια πολιτική κίνηση με ταυτότητα. Μην είστε δειλοί και μην λειτουργείτε εκ του ασφαλούς αποφεύγοντας την ευθύνη της αντιπροσώπευσης.

Η πατρίδα μας χρειάζεται κάτι νεό και καθαρό. Δώστε το εσείς αλλιώς αυτό το κίνημα θα εκφυλιστεί. Ο κόσμος θα γυρίσει απογοητευμένος στον καναπέ και δεν θα ξαναγυρίσει. Θα γίνονται απεργίες-διαδηλώσεις και δεν θα μαζεύονται ούτε 20000 άτομα. Ο κόσμος πιστεύει ότι η πολιτεία κατέρρευσε από την διαφθορά. Δώστε του τώρα μια νέα πολιτεία ενωμένοι δεξιοί και αριστεροί. Δεν υπάρχουν ιδεολογίες μόνο λαός. Ενώστε τον εργαζόμενο με τον επιχειρηματία και πείτε του ότι το πρόβλημα δεν είναι οι τάξεις αλλά η βρωμιά του συστήματος.

Σήμερα κιόλας, παιδιά ανεβάστε μια σημαία με χρώμα ουδέτερο. Στις επόμενες εκλογές που έρχονται πάρτε το μέλλον σας στα χέρια σας και μην πέσετε στην παγίδα «ευρώ ή δραχμή» που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Είναι χρέος σας να το κάνετε αλλιώς κάθε άλλο νέο κίνημα θα είναι καταδικασμένο στην λήθη με μια κοινή γνώμη απογοητευμένη, εκτονωμένη, παθητική. Γιατί αν δεν το κάνετε οι εξελίξεις είναι προδιαγεγραμμένες με τον λαό να πληρώνει με αίμα και την γριούλα να προσπαθεί να ζήσει με 250 ευρώ το μήνα περιθωριοποιημένη σαν ένα ναρκομανή που κανείς δεν θέλει, ενώ το χρηματιστήριο θα ανεβαίνει δημιουργώντας την αίσθηση ότι όλα πάνε καλά«.

Ζητώ συγνώμη από όλους γιατί δεν μίλησα πέρσι το καλοκαίρι περιμένοντας να δω πρώτα τι θα γίνει λες και θα μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω.

του Μ.Π.
_
_______________________________________________________________
Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-1Uj

This entry was posted in Crisis, Society and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s