«Θα επανέλθουμε»

«Θα επανέλθουμε , δήλωσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών κύριος Στουρνάρας στη συζήτηση της Βουλής για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Διόρθωση: στη συζήτηση της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο που αλλάζει την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων και όλων όσων (ακόμη) ζουν στην Ελλάδα. Η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων (δεν μιλάμε πια για προνόμια) -δήθεν για όλους -φαίνεται ότι συνεχίζει να λειτουργεί με όρους διαφορετικούς για μια ομάδα ανθρώπων.

Έτσι και χθες, αυτοί που έγλειψαν ποδιές για να χουν μια θέση στη Βουλή και αυτοί που είχαν την τύχη λόγω της οικογένειάς τους να τους προταθεί μια θέση στη Βουλή*, χθες κατάλαβαν ότι χάνουν τα προνόμια που (όχι, δεν έχουν κερδίσει) που τους έχουν παραχωρηθεί. Πάρα πολύ καλά έκαναν! Αυτή είναι η αντίδραση που πρέπει να υπάρχει όταν κάποιος κλέβει από τα χέρια σου ό,τι έχεις, όπως κι αν το χεις κερδίσει. Συγχαρητήρια στους υπαλλήλους της Βουλής που αντέδρασαν μαζικά και άμεσα στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία για το μέλλον της χώρας, ναι; Ναι, μόνο που χθες κατάλαβαν ότι κόβονται τα δικά τους προνόμια, γιατί πρόκειται περί προνομίων, όπως σφετεριστικά και ύπουλα μπήκαν σ’ αυτήν την δουλειά, έτσι χθες ύπουλα ζήτησαν και πέτυχαν την εξαίρεσή τους.

Γιατί δεν κρατήσατε αυτόν τον αγώνα μέχρι να αποσυρθεί πλήρως αυτό το νομοσχέδιο; Γιατί δεν πολεμάτε και για τους άλλους, αυτούς που δεν παίρνουν 3.500 ευρώ αλλά 500 και λένε κάθε μήνα «ευχαριστώ», στο Θεό, τον εργοδότη, τον μπαμπά τους που στα 80 του στέλνει ακόμα λεφτά; Στην πιο καίρια θέση για να την αποτροπή του χθεσινού μακελειού, στην πιο άμεση θέση μάχης για να δουν οι ίδιοι οι βουλευτές πως είναι όταν δεν λειτουργεί η Υπηρεσία που θέλεις να εςπισκεφτείς, όπως στα Δικαστήρια, στις Δ.Ο.Υ, έτσι και στη δική τους Υπηρεσία, με τους δικούς τους (αυτούς που έναν έναν τοποθέτησαν οι ίδιοι στη Βουλή) σηκώνουν μπαϊράκι και λένε «δεν δουλεύω πια, αν δεν με ανταμείβεις για τη δουλειά μου».

Αλλά δόξα τω Θεώ, όλα έφτιαξαν! Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι οι δικές τους θέσεις δεν θα υποστούν μειώσεις μισθών και άλλες περικοπές. Ας μειωθεί ο μισθός του Δικαστή, τι κι αν περιορίσει το έργο του, ας μειωθεί ο μισθός του εφοριακού, θα κάνουμε τις δηλώσεις των (όποιων) εισοδημάτων μας μέσω taxisnet, χωρίς υπάλληλο, θα μας σερβίρει καφέ στην γειτονιά μια ειοσιπεντάχρονη κοπέλα με τενοντίτιδα στο χέρι από το κουβάλημα του δίσκου (κι ας είναι χημικός μηχανικός) κερδίζοντας κάθε μέρα 14 ευρώ. Ας είναι, μείνανε τα προνόμια των πάντα προνομιούχων! Κάποιος κέρδισε αυτή την μάχη με το νομοσχέδιο, αυτός που μέχρι προχθές έλεγε πόσο ευγνώμων είναι στον τάδε βουλευτή που τον έβαλε στη δουλειά. Αλλά που είστε, μην ανησυχείτε, κερδίσατε την μάχη, όχι τον πόλεμο, «Θα επανέλθουμε!».

*ΥΓ: προσωπικά πιστεύω ότι σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο και σε κάθε σπίτι υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι και δεν είναι όλοι ίδιοι απλά επειδή είναι μαζί. Σίγουρα υπάρχουν και στην Ελληνική Βουλή άνθρωποι που αξίζουν να είναι εκεί και προσφέρουν σημαντικό έργο. Ειδικά από αυτούς όμως, που μπήκαν με την αξία τους περίμενα να σταθούν στο πλευρό αυτών που ιδρώνουν και δεν ξέρουν αν αύριο θα βρουν ή θα έχουν δουλειά, αν θα έχουν χρήματα να πάρουν εμβόλια και γάλα στο μωρό τους.

της Δέσποινας Θεοδωράκη
________________________________________________________________
Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-1Ya

This entry was posted in Austerity, Decadence, Politics and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s