Το μονοπώλιο της βίας και η Χρυσή Αυγή

Άργησε ο κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος να αποπέμψει την επικεφαλής του Παναρκαδικού νοσοκομείου της Τρίπολης που, όπως σημειώνει και ο τοπικός ιατρικός σύλλογος, έχει μπλέξει τα καθήκοντά της με εκείνα του κονφερανσιέ κάνοντας κοινές τηλεοπτικές συνεντεύξεις με εκπρόσωπο της χρυσής Αυγής για πρόβλημα που αφορά τη λειτουργία του νοσοκομείου της (την παράνομη εργασία αλλοδαπών αποκλειστικών που δεν βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα).

Photo: Menelaos Myrillas / Fosphotos.com

Photo: Menelaos Myrillas / Fosphotos.com

Το περιστατικό της Τρίπολης για ένα πανελλαδικό πρόβλημα, αυτό των παράνομων αποκλειστικών, δεν είναι το μόνο και δεν θα είναι ούτε και το τελευταίο. Ούτε θα πρέπει να σοκάρουν οι «τιμές» στην ΧΑ από έναν κρατικό αξιωματούχο, του πατριωτικού μάλιστα ΠΑΣΟΚ, ενός διαλυμένου θεσμού όπως είναι αρκετά δημόσια νοσοκομεία. Είναι περισσότερο ενδιαφέρον ότι το περιστατικό είναι το 3o ή 4ο που εκδηλώνεται μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 με σταθερό μοτίβο πάντα την υποκατάσταση του μονοπωλίου της βίας από το ακροδεξιό κόμμα.

Είχαν προηγηθεί:
-Η προειδοποίηση του σχολάρχη στην Πάτρα ότι αν δεν λύνονταν τα προβλήματα του σχολείου θα καλούσε την Χ.Α. (σσ. όπως λέγαμε παλιά «θα φωνάξω τα κανάλια!»)
-Η «φιλική» επίσκεψη ενός κλιμακίου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας με συγγενείς εγχειρισμένου προκειμένου να «πεισθεί» χειρουργός που φερόταν οτι είχε εισπράξει φακελάκι να το επιστρέψει.
-Νέα «φιλική» επίσκεψη σε σουπερ μάρκετ γερμανικής αλυσίδας στην Πάτρα για να «ξανασκεφτούν» απολύσεις προσωπικού που είχαν μόλις ανακοινώσει. Το σκέφτηκαν οι άνθρωποι και τις ανακάλεσαν.
-Η κινητοποίηση στην Κόρινθο με επικεφαλής τον τοπικό βουλευτή (της ΧΑ εννοείται) που έσυρε το τοπικό δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει ακραία θέση σχετικά με το προσωρινό κέντρο κράτησης σε στρατόπεδο της πόλης.

Είναι μάλλον φανερό ότι η ΝΔ περνάει δύσκολες ώρες στην Πελοπόννησο. Και θα περάσει ακόμα πιο δύσκολες με την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής. Ίσως και για αυτό ορισμένα κορυφαία στελέχη της να εισηγούνται του να τεθεί εκτός νόμου αυτό το μόρφωμα. Μάλλον είναι αργά. Εκείνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή του νόμου παντού για όσους αντιλαμβάνονται εαυτούς σαν κράτος πλάι στο (καταρρέον) κράτος. Διαφορετικά τους κάνουν τη ζωή πολύ εύκολη.

του Τάσου Τέλλογλου
________________________________________________________________
Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-2dr

This entry was posted in Decadence, Nazism, Society and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s