Εμπάργκο στους Γερμανούς!

Οι Γερμανοί κάνουν το, πολύ γνωστό σε αυτούς, παιχνίδι του επικυρίαρχου. Το προσπάθησαν άλλες δύο φορές στο παρελθόν με τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Τη δεύτερη φορά παραλίγο να πετύχουν. Τώρα επανέρχονται: Πιο πολιτισμένοι, χωρίς αίματα, χωρίς βομβαρδισμούς. Είναι λαός που πιστεύει βαθιά ότι η δικαίωση του τρόπου ζωής και σκέψης του, θα έρθει με την υποδούλωση -εδαφική ή οικονομική-  των υπόλοιπων ευρωπαϊκών λαών. Μόνο έτσι η εμμονή τους στην πειθαρχία και η εργασιομανία που τους διακρίνει αποκτά νόημα. Δεν τους ενδιαφέρει απλώς να περνούν εκείνοι καλύτερα, γιατί πραγματικά δεν περνούν καλύτερα, αλλά να αναγκάσουν όλους εμάς να αποδεχθούμε την ανωτερότητα του μοντέλου που προβάλλουν. Μας εξολοθρεύουν λοιπόν έναν-έναν, αρχής γενομένης από τους ασθενέστερους.

Photo: Lyndsay Shearer/Flickr

Photo: Lyndsay Shearer/Flickr

Αν η Ελλάδα έχει οδηγηθεί στο χείλος του γκρεμού, η Κύπρος έχει ήδη πέσει και περιμένει να δει αν το χτύπημα στο έδαφος θα τη διαλύσει ή θα την αφήσει παράλυτη. Οι υπόλοιπες χώρες είναι ήδη σε δύσκολη θέση και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθουν σε ακόμα δυσκολότερη. Οι ηγεσίες τους, από τον φαιδρό επί πληρωμή γηραιό επιβήτορα Μπερλουσκόνι και το νεοεκλεγέντα Γκρίλο (ο Ιταλός Χαϊκάλης) έως τον «λίγο» Ολάντ και τον διεφθαρμένο ισπανό ομόλογό του, δεν ενδιαφέρονται ή δεν μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα των λαών τους.

Με όπλο το ισχυρό ευρώ και τη βιομηχανία τους, έχουν ήδη κερδίσει τον οικονομικό πόλεμο που, ακόμα κι αν δεν τον ξεκίνησαν εκείνοι, σίγουρα τον συνέχισαν όταν είδαν ότι τους εξυπηρετεί. Στους Παγκόσμιους Πολέμους που έχουν προηγηθεί, η ήττα τους ήρθε με τεράστιες θυσίες από τους κατακτημένους και όταν τελείωσαν, η Ευρώπη ήταν συντρίμμια. Υπάρχει δυνατότητα σήμερα να αντιληφθούν το λάθος τους και να διορθώσουν την πολιτική τους; Μπορούμε να τους «αναγκάσουμε»; Μπορούμε, άραγε, να το κάνουμε αυτό χωρίς να έχουμε εσωτερικές επαναστάσεις; Μπορούμε να τους νικήσουμε ακόμα και αν οι ηγέτες μας δεν θέλουν να πολεμήσουν;

Η απάντηση είναι ναι. Αρκεί να τους χτυπήσουμε εκεί που θα τους πονέσει πραγματικά. Στην οικονομία τους. Η ευμάρεια του κράτους τους στηρίζεται στα τεράστια έσοδα που έχουν από την παραγωγή και την πώληση βιομηχανικών αλλά και κτηνοτροφικών προϊόντων. Εκεί είναι που πρέπει να δείξουμε την αντίδρασή μας. Πλήρες εμπάργκο σε όλα τα γερμανικά προϊόντα και τις εταιρείες γερμανικών συμφερόντων, από αύριο κιόλας. Αυτή είναι η δύναμη που εμείς, οι απλοί άνθρωποι, έχουμε στα χέρια μας και που καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να μας εμποδίσει να χρησιμοποιήσουμε. Είναι κάτι που θα στοιχίσει και σε εμάς μεσοπρόθεσμα. Είναι όμως το μόνο πεδίο που εκείνοι έχουν τα περισσότερα να χάσουν. Αν τα Μέσα Ενημέρωσης βοηθήσουν, η επόμενη βδομάδα μπορεί να γίνει η αρχή του εφιάλτη τους.

Η πρότασή μου, λοιπόν, είναι αυτή: Εμπάργκο, τώρα, σε κάθε τι γερμανικό!

του Β.Β.
__________________________________________________________
Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-2mA

This entry was posted in Crisis, Society and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s