Αλληλεγγύη

Ήμουν εκεί, στο supermarket της Αγίας Παρασκευής, όταν η νεαρή ταμίας έβγαλε από το πορτοφόλι της τα χρήματα για να πληρώσει στο ταμείο της το καλάθι δώρο στον κουρελή γεράκο και να του πει πως το ΑΒ δίνει δώρο ένα καλάθι σε κάποιον τυχερό κάθε μέρα… Ήταν η μέρα του! Όχι, δεν είναι ψέμα ή μύθος. Ήμουν εκεί και όλοι νιώσαμε ένα χάδι στην ψυχή. Όλες εκείνες τις στιγμές που μια τόσο αλληλέγγυα πράξη αναπτύσσεται μπροστά σου, νιώθεις το ευλογημένο συναίσθημα να μοιραστείς, να δράσεις, να προσφέρεις.

Photo: Monikhav/Flickr

Photo: Monikhav/Flickr

Είμαι πλέον βέβαιος πως ο νέος κόσμος που θα έρθει, λίγο από εμάς, λίγο από τα παιδιά μας (και, κυρίως, από αυτά), θα είναι κόσμος αλληλεγγύης, προσφοράς και εθελοντισμού. Ώσπου να φτάσει εκείνη η ώρα, πρέπει να φροντίζουμε το μικρό μας φυτό αγάπης, προσφοράς και φροντίδας και να σφυρηλατούμε τον γερό κρίκο για να ενωθεί σε έναν κοινό συνεκτικό ιστό.

Δεν αυταπατώμαι. Η εποχή μας είναι μεταβατική, ο κοινωνικός ιστός αποσυντίθεται, πολλοί θα σε χλευάσουν αν μιλήσεις για προσφορά στους άλλους, σε μια εποχή επιβίωσης. Όχι, όμως. Δεν θα μείνουμε πάνω από τα πτώματα που αποσυντίθενται. Χρειάζεται να πλάσουμε το νέο, το ζωντανό και το όμορφο, προσπερνώντας την άσχημη εποχή.

του Κωνσταντίνου Χριστοδουλάκη

*Ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλάκης είναι σύμβουλος Πληροφορικής
__________________________________________________________
Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-2mM

This entry was posted in New Beginning, Society, Solidarity and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s