Θα ενσωματώνατε τσιπ στο χέρι σας;

Στη Σουηδία αποτελεί ήδη πραγματικότητα. Εργαζόμενοι έχουν δεχθεί την πρόταση της εταιρείας τους και έχουν ενσωματώσει στον καρπό τους, χωρίς να φαίνεται απολύτως τίποτα εξωτερικά, ένα μικροτσίπ, που τους επιτρέπει να πραγματοποιούν μια σειρά καθημερινών ενεργειών που πραγματοποιούσαν μέχρι σήμερα με μια κάρτα ή με έναν μυστικό αριθμό (Pin). Για παράδειγμα, ο καρπός του χεριού που είναι ενσωματωμένο το τσιπ λειτουργεί, μεταξύ άλλων, ως κάρτα εισόδου στο κτίριο, για τη χρήση του φωτοτυπικού μηχανήματος και πολλές άλλες καθημερινές ενέργειες εντός της εταιρείας.

«Φαίνεται τρομακτικό αλλά την ίδια στιγμή είναι κάτι μοντέρνο και ταιριάζει στην εποχή που ζούμε», επισημαίνει χαμογελώντας εργαζόμενη της εταιρείας που εθελοντικά δέχτηκε την προσφορά της επιχείρησης, εκφράζοντας την ικανοποίησή της.

Photo: Peter Shanks/Flickr

Photo: Peter Shanks/Flickr

Στην ουσία κάνει ό,τι κάνει ένα κλειδί ή μια κάρτα με ένα pin, αναφέρει ο κατασκευαστής του συγκεκριμένου τσιπ, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν νέες εφαρμογές. Με ένα ενσωματωμένο τσιπ στον καρπό θα πραγματοποιούνται χρηματικές συναλλαγές, ανάλογες με αυτές που σήμερα γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Θα υπάρχουν ενσωματωμένα όλα τα δεδομένα που αφορούν τη φυσική κατάσταση ενός πολίτη που θα μπορεί να επικοινωνεί με τον γιατρό του, ο οποίος θα ενημερώνεται αυτόματα για το ιστορικό του.

«Τα πάντα σε ένα τσιπ ενσωματωμένο σε κάποιο σημείο του σώματος του ανθρώπου. Σε λίγο δεν θα υπάρχει η ανάγκη καν οι άνθρωποι να μιλούν μεταξύ τους σε φυσική μορφή. Οι πληροφορίες θα ανταλλάσσονται αυτόματα τη στιγμή μιας χειραψίας. Εάν διαπιστωθούν κοινά σημεία μεταξύ των δύο που συναντώνται, θα προχωρούν μετά σε μια πρώτη συνομιλία. Η εποχή αυτή δεν ανήκει πλέον στο μακρινό μέλλον, δεν είναι σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας… Είναι πραγματικότητα, απλά ίσως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει!», αναφέρει συνταξιούχος συνάδελφος, που είδαμε μαζί το βίντεο, και όταν ξεκίνησε τη δημοσιογραφία τα τηλεγραφήματα έφευγαν με την κλασική χάρτινη κορδέλα.

Δεν έχει άδικο. Πόσες φορές νέοι δεν συναντήθηκαν ποτέ μεταξύ τους, δεν μίλησαν ούτε καν στο τηλέφωνο, δεν βγήκαν ποτέ έξω για ένα ποτό, διότι δεν βρήκαν κοινά σημεία από τα social media, από τις πληροφορίες που υπάρχουν στις νέες τεχνολογίες και στα προφίλ του κάθε χρήστη!

του Αλέκου Λιδωρίκη

*Ο Αλέκος Λιδωρίκης είναι δημοσιογράφος 
______________________________________________________________
Shortlink: https://const4ntinos.com/?p=9476

This entry was posted in Technology and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s