Ο ευαίσθητος με την Espresso

Στις 12 Οκτωβρίου 2012 δημοσιεύσαμε ένα άρθρο για τη Μαριλένα Γερογιάννη. Η Μαριλένα είναι ένα άτυχο παιδί. Πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο. Και το σύνδρομο Οκαμότο είναι τόσο σπάνιο, ώστε δεν έχει καν αναγνωριστεί από το ελληνικό κράτος. Μάταια οι γονείς της Μαριλένας προσπαθούσαν να αποσπάσουν εγκρίσεις από το σύστημα υγείας. Όλο και κάποια επιτροπή θα έπρεπε να συνεδριάσει, όλο και ένας αρμόδιος θα σταματούσε να απαντά στα τηλεφωνήματα. Όμως χθες τα πάντα άλλαξαν. Το πρόβλημα λύθηκε. Το κράτος κινήθηκε. Και μάλιστα με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού. Διότι ο πρωθυπουργός διάβασε το θέμα στην Espresso και από την ευαισθησία του μαλάκωσαν ως και τα κάγκελα στην πύλη του Μαξίμου. Μόνο που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ήταν ενήμεροι για το θέμα εδώ και καιρό. Ενήμεροι και αδιάφοροι.

MarilenaΟι γονείς της Μαριλένας είχαν ενημερώσει εδώ και καιρό το Μαξίμου. Ναι, το Μαξίμου ήταν ενήμερο. Και υποτίθεται ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επέδειξαν ευαισθησία, προωθώντας το θέμα κάπου στο υπουργείο Υγείας. Το θέμα χάθηκε στους διαδρόμους του υπουργείου και μεταξύ αρμοδίων παραγόντων που περίμεναν την επιτροπή και πάει λέγοντας. Η υπόθεση πήρε και δημοσιότητα. Δεν γράψαμε μόνο εμείς. Και άλλα μέσα ασχολήθηκαν με την ταλαιπωρία της οικογένειας. Όμως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δοθεί λύση.

Η κατάλληλη στιγμή ήρθε τώρα. Kαι ευτυχώς η Espresso έβαλε το θέμα και θα βοηθηθεί το παιδί. Αν το έβγαζε νωρίτερα, οι πιθανότητες δεν θα ήταν υπέρ της Μαριλένας. Αλλά τώρα ο πρωθυπουργός είναι παντού. Δίνει συνεντεύξεις, κάνει δηλώσεις, γυρίζει βίντεο. Η χώρα βλέπει Σαμαρά. Ευκαιρία είναι να κάνει και ένα θαύμα. Το δημοσίευμα της Espresso ήρθε στη σωστή ώρα. Ο πρωθυπουργός ευαισθητοποιήθηκε. Ο υπουργός πήρε το θέμα στα χέρια του. Και ένας συνεργάτης του επικοινώνησε μαζί μας για να μας ενημερώσει με φωνή που έτρεμε από χαρά. Ναι, το θαύμα έγινε. Θα ακολουθήσουν και άλλα; Άγνωστο. Άλλωστε αυτά πρέπει να του τα φέρνουν κάπως μαλακά του πρωθυπουργού. Είναι ευαίσθητος.

του Κώστα Γιαννακίδη
________________________________________________________________
Shortlink: http://wp.me/p1eFQy-22X

This entry was posted in Health, Politics, Solidarity and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ο ευαίσθητος με την Espresso

  1. Παράθεμα: Η Μαριλένα, ο Σαμαράς και τα χαρτιά | Const4ntino's Free Zone

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s